Rugklachten?

Ongeveer 6-8 personen op de 10 krijgen vroeg of laat te maken met rugpijn klachten, deze klachten komen vooral voor in de onderrug. Door het toepassen van drukpunt massage kunnen rugpijn klachten verholpen of verlicht worden. Dit kan niet toegepast worden bij hernia patiënten.

Oorzaak

Lage rugpijn is een veel voorkomend probleem bij jong en oud. Rugklachten zijn een probleem van de huidige tijd, die veelal ontstaan door mechanische oorzaken. Oefeningen kunnen een heel groot deel van de therapie zijn. Het belangrijkste is uiteraard om rugklachten te voorkomen. Vooral het onderste deel van de rug wordt zwaar belast. Tijdens sportbewegingen zijn de belastingen zeer hoog. De onderste wervels en de bijbehorende tussenwervelschijven dragen het hele lichaam. De krachten die op het bekken en de lage rug inwerken, moeten worden opgevangen door de spieren die rondom het bekken aanhechten. Enerzijds houden de spieren aan het buikdek en de bilspieren het bekken achterovergekanteld. Anderzijds kantelen de rugspieren en de spieren aan de voorzijde van de heup het bekken voorover. Vaak is echter een disbalans aanwezig, waardoor een slechte houding en beweging ontstaan.

Behandeling

De sportmasseur kan preventief werken, door de spieren die het bekken vooroverkantelen, zoals de rugspieren, de bovenbeenspieren en de hamstrings, zo goed mogelijk in conditie te houden. Voor deze spieren geeft uw sportmasseur wat rekoefeningen. Tevens ligt op deze spieren het accent bij de massage. Over het algemeen moeten ook de buik en bilspieren worden versterkt.